Екскурзия до Африка


 

Екскурзия до Африка 

Южна Африка с парка Крюгер, Зимбабве с Водопада “Виктория” и Ботсвана

🦒

 

Йоханесбург – Водопада Виктория – Национален парк Крюгер –  

Кейптаун – Нос Добра Надежда – Франшчук – Стеленбош

 🦓

Дата: 12.02.2023 – 24.02.2023

13 дни - 10 нощувки - 10 закуски - 1 обяд - 3 вечери

 🦁

 

 

 

1-ви ден 12.02.2023: София – Истанбул – Йоханесбург

Излитане  от  София с полет на АК „Turkish Airlines” в 21:30 ч и кацане на летището в Истанбул в 23:55 ч. Кратък престой на летището в Истанбул.

 

 

2-ри ден 13.02.2023: Йоханесбург                                                                                

Полет до Йоханесбург в 02:00 ч.

Пристигане в Йоханесбург в 10:35ч, посрещане от местен екскурзовод.

Отправяме се на обзорна обиколка на Йоханесбург (включена в цената) - най-големият финансов, търговски и индустриален център на ЮАР. Градът на Нелсън Мандела ще ви омагьоса с противоречивите гледки, остатъчни мини, модерни сгради и претъпкани квартали (бившите townships – местата отредени за чернокожото и цветнокожо население на страната по време на апартейда). Градът е свидетел на 100 годишна бурна история на страната, свързана с живота на всеки един гражданин на ЮАР.

Посещение на музея посветен на Апартейда, където ще ни разкажат за тежките години на разделение на расите и хората (включено в цената).  

След това се отправяме към един от най-модерните квартали на града Sandton, където ще имаме свободно време на площад Нелсън Мандела. Площадът е пешеходна зона с множество заведения, център за пазаруване, галерия, и където се намира престижното заведение Hard Rock Cafe.

Трансфер до хотел Peermont Mondior 4* или подобен, настаняване и свободна вечер. Нощувка.

 

 

3-ти ден 14.02.2023: Йоханесбург – Водопадът Виктория  | закуска                                                    

Закуска.

Трансфер до летището за полет към съседната страна – Зимбабве, за да посетим най-големия водопад в Африка - Виктория. След пристигане, траснфер и настаняване в хотел Elephant Hills Resort 3+* или подобен, в близост до водопада. Ще имаме свободно време за освежаване.

Водопадът Виктория - едно от седемте природни чудеса на света, наричан „гърмящия дим” (падащата вода разпръсква капки вода, която създава впечатление за пушек), изливащи се от мощните води на река Замбези, разделяща Замбия и Зимбабве. Площта, която заема и забележителната височина от 130 метра на стихийно падащата в огромната бездна вода, създават неподозирано завладяващи усещания. Човек с часове стои омагьосан от тътена на неукротимата водна маса.

Следобед ще имаме възможност да се насладим на невероятни гледки и да зърнем някои диви животни по време на круиз на залез слънце (включено в цената). Връщане в хотела. Нощувка.

 

 

4-ти ден 15.02.2023: Водопадът Виктория   | закуска и вечеря                                                                   

Закуска.

Ранно отпътуване от хотела за полудневно посещение на водопада Виктория (включено в цената).

Тази сутрин ще направим незабравима обиколка на най-големия и красив водопад на континента. На местен език водопада е познат като  Моси-оа-Туня или Гърмящата вода. Тонове вода се изсипват от дългата почти 2км линия на водопада и падат от 100м височина към река Замбези, а звукът от гърмящата вода се чува на километри от тук.

Следобеда ще имате свободно време, в което можете да правите различни дейности на територията напарка на водопада Виктория като полет с хеликоптер над водапада, рафтинг, или извън парка като - разходка със слонове или разходка с лъвове, които можете да заявите и заплатите на място.

Вечерта посещение на атрактивната програма с местни музика и танци в известния „Бома-ресторант” с включена вечеря с местни специалитети (включено в цената, напитки срещу заплащане на място).

 

 

5-ти ден 16.02.2023: Водопадът Виктория – Националния Парк Чобе, Боствана | закуска

Закуска.

Свободно време или  посещение на съседна Ботсвана и Природен парк Чобе (срещу допълнително заплащане – 220 долара на човек). Днешното вълнуващо приключение започва с преминаване на границата с Ботсвана и качване на лодка, с която ще плаваме по живото-поддържащата река Чобе. Тук ще можете да снимате водните обитатели на парка – хипопотамите и крокодилите, а също и да зърнете някои от животните, които идват да пият вода от реката.

Следва обяд (включен в цената, напитки срещу заплащане на място).

Ранния следобед започва Вашето сафари с джипове, в което ще имате възможност да видите различни животни по време на разходката с открити джипове.

*За тази екскурзия ви е нужен паспорт, шапка за слънце, слънцезащитен крем. Не забравяйте и камерите и фото апаратите си.

Връщане в лоджа в близост до парка Виктория. 

Нощувка.

 

 

6-ти ден 17.02.2023: Водопада Виктория – парка Крюгер  | закуска и вечеря                               

Закуска в хотела. Трансфер до летището за полет до Национален парк Крюгер в провинция Мпумаланга.

Трансфер до лоджа в парка Крюгер.

Настаняване в Kruger Gate 4*  или подобен. Вечеря и нощувка.

               

                            

7-ми ден  18.02.2023: Сафари в парка Крюгер  | закуска, обяд и вечеря                                              

Закуска - сух пакет.

Ранно отпътуване (около 05:30ч сутринта) за целудневно сафари в Национален парк Крюгер (включено в цената). Ще видим голямо многообразие от птици и животни, като най-голямата ни цел е голямата петорка: лъв, слон, бивол, носорог и леопард, които ще търсим с помощта на нашите опитни водачи в специално пригодени за целта открити джипове (групата ще се раздели в два джипа). Не забравяйте своите камери и зарядни устройства!

Почивка за обяд (включен в цената).

Вечеря в ресторанта на лоджа. Нощувка.

 

 

8-ми ден 19.02.2023: парка Крюгер – Кейптаун, планината Маса  | закуска                            

Закуска. Трансфер до летището на Крюгер за полет до Кейп Таун.

Пристигане и посрещане в Кейптаун от местния екскурзовод. По пътя към хотела ще направим кратко разглеждане на града. Обиколката (включено в цената) ще започне с изкачване на Table Mountain - планината Маса - символ на града, отстоява на 1080 метра надморска височина, откъдето се открива изключително красива гледка към част от него, ако времето позволява. Изкачването става със специална въжена линия (билетът е включен в цената; използването й зависи от метеорологичните условия) и въртяща се кабина на 360 градуса.

Настаняване в хотел  Park Inn Foreshore by Radisson 4* или подобен. Свободно време. Нощувка.

 

 

9-ти ден 20.02.2023: Кейптаун – Нос Добра Надежда   | закуска                                                                  

Закуска.

Целодневна екскурзия до най-южната точка на континента Африка – нос Добра Надежда (включена в цената). Пътят ни минава по крайбрежието на Атлантическия океан, където се намират едни от най-красивите райони на Кейптаун - Ривиерата на Южна Африка - Sea Point, Chapmen’s peak. Ще спрем в Hout Bay за круиз до Острова на тюлените (включен в цената).

Продължаваме към Националния резерват Кейп Пойнт (Cape Point), който се разпростира на повече от 17 хил акра площ, на която могат да се видят типични представители на местната флора и фауна. Свободно време за снимки при нос Добра Надежда. Следва изкачване с фуникуляр до фара на нос Кейп Пойнт, от където ще се насладим на невероятна гледка към Атлантическия океан.

Свободно време за обяд (не е включен в цената, заплащане на място по желание).

Ще посетим Boulders – мястото, където живеят в естествена среда  колония пингвини.

Връщане към хотела по брега на океана. Нощувка.

 

 

10-ти ден  21.02.2023: Кейптаун – Пaрл – Франчук – Стеленбош – Кейптаун  | закуска            

Закуска. Целодневна екскурзия до прочутите винени ферми около Кейптаун. (включена в цената).

Paarl town – градът известен с налагането на езика африканс като втори официален в страната, както и с първия град отправил призив за свобода и полагане на основите на Новата държава Южна Африка след освобождаването на Нелсън Мандела от затвора.

Следващата ни спирка е във винарска изба в района на Stellenbosch - вторият най-стар град построен в ЮАР, където има включена дегустация на вино.

Продължаваме към Franschoek (в превод „френското ъгълче“), известно с първото място в страната, където се заселват французи протестиращи срещу каноните на средновековната католическа църква и Инквизицията в Европа, където отново има включена дегустация на вино.

Ще имаме свободно време за обяд (не е включен в цената).

Връщане в Кейптаун. Нощувка.

 

11-ти ден 22.02.2023: Кейптаун   | закуска                                                                                                                   

Закуска. Днес ще видим централните части на Кейптаун (включено в цената).

Ще посетим пешеходно централната част на града Company’s Garden, чието име идва от Датската компания, която започва изграждането на градините през 1652 г. с цел да ги направи място за изхранване на екипажите на своите кораби, които спирали тук с товарите си с подправки по пътя между Европа и Източните Индии. Днес на територията на градините могат да се видят лоджите за робите, които са построили голяма част от града, настоящата сграда на Парламента, Планетариума и Южноафриканския музей Iziko, седалището на англиканската църква на Южна Африка – катедралата St. George, националната библиотека на Южна Африка, Голямата Синегога, Tuynhuys – сградата се използва за специални събития от президента. Нощувка.

 

 

12-ти ден 23.02.2023: Кейптаун – Истанбул | закуска                                                                                        

Закуска. Свободно време до трансфера до летището за полет Кейптаун – Истанбул в 18:35 ч.

 

 

13-ти ден  24.02.2023: Истанбул - София

Кацане в Истанбул в 05:55 часа. Свързващ полет за София в 08:45 часа. Пристигане в София в 09:05 часа сутринта.

 

 

 

Дати    

Цена на човек в

двойна стая:

Цена на човек

в единична стая:

12.02 – 24.02.2023  4100 евро 4850 евро

 

 

Цената е на човек в евро и включва:

 

 • Самолетен билет с Turkish Airlines - София – Йоханесбург и Кейптаун – София с включен багаж до 23кг;
 • Самолетен билет Йоханесбург – водопада Виктория – Крюгер, както и Крюгер – Кейптаун с включен багаж до 20 кг;
 • Всички летищни такси;
 • Всички трансфери по програмата;
 • 1 нощувка със закуска в Йоханесбург в хотел Peermont Mondior 4* или подобен;
 • 3 нощувки със закускa в района на водопада Виктория в хотел Elephant Hills Resort 3+* или подобен;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в Национален парк Крюгер в хотел Kruger Gate 4* или подобен;
 • 4 нощувки със закуски в Кейп Таун в хотел Park Inn Foreshore by Radisson 4* или подобен;
 • 1 вечеря с местни специалитети и музикална програма в Бома ресторант в района на водопада Виктория (без напитки);
 • Полудневна обиколка на Йоханесбург;
 • Круиз на залез слънце по р. Замбези до водопада Виктория;
 • Полудневно посещение на водопада Виктория;
 • Целодневно сафари в парка Крюгер с обяд;
 • Полудневна екскурзия на Кейптаун и полудневно посещение на планината Маса с включен билет за въжената линия;
 • Еднодневна екскурзия от Кейптаун до нос Добра Надежда, круиз до острова на тюлените и посещение на плажа Boulders за наблюдение на пингвини;
 • Целодневна екскурзия до прочутите винени ферми около Кейп Таун с включена дегустация на вино;
 • Местен лицензиран екскурзовод, с превод на български от водача на групата;
 • Представител от България по време на цялото пътуване при минимум 15 туриста;
 • Медицинска застраховка с асистанс и покритие 20 000 евро на ЗАД Лев Инс;

 

Цената не включва:

 

 • Виза ЮАР (подава се лично в посолството на ЮАР в София) – 65 лева (заплащат се предварително от България);
 • Виза Зимбабве – поставя се на летище при представяне на международен паспорт с попълнен формуляр, който се получава в полета и се заплаща на място както следва:

                          30$ на човек - цена за еднократно влизане в Зимбабве;

                          45$ на човек - цена на двукратна виза (само ако посетите Ботсвана);

 • Такса за обработка и подаване на документите за визи за ЮАР – 50 лева (заплащат се предварително от България);
 • Еднодневно сафари до Ботсвана и Природен парк Чобе от хотела в района на водопада Виктория – 220 долара (заявява се и се заплаща предварително от България);
 • Хеликоптер над водопада Виктория, около 13 мин. – 200$ (заявява се и се заплаща на място);
 • Рафтинг в парка на водопада Виктория – 150$ (заявява се и се заплаща на място);
 • Разходка със слонове –  около 145$ (заявява се и се заплаща на място);
 • Разходка с лъвове – около 145$ (заявява се и се заплаща на място);
 • Бакшиши за екскурзоводи и шофьори – 70 евро (заплащат се предварително от България);

 

 

Разписание на полетите с АК Turkish Airlines:

 

Дата Лети от Излита в Каца в Пристига в Продължителност
12.2.2023 СОФИЯ 21:30 ИСТАНБУЛ 23:55 01:25 часа
13.2.2023 ИСТАНБУЛ 2:00 ЙОХАНУСБУРГ 10:35 09:55 часа
23.2.2023 КЕЙПТАУН 18:35 ИСТАНБУЛ 05:55 + 1 (кацане на 24.02) 11:00 часа
24.2.2023 ИСТАНБУЛ 8:45 СОФИЯ 9:05 01:20 часа


 

Часова разлика по време на пътуването между:

София, България и Истанбул, Турция: +1 час

София, България и ЮАР е: няма разлика

София, България и Зимбабве е: няма разлика

София, България и Ботсвана е: няма разлика

 

Документи за подаване на туристическа виза за ЮАР:

 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца, считано от датата на напускане на Южна Африка.
 • Копие от резервация за двупосочен самолетен билет.
 • 2 снимки паспортен формат.
 • Вярно попълнена визова анкета (предоставя се в офисите на туроператора при задействане на услугата).
 • Ваучер за хотелско настаняване или копие от направена резервация за такова.
 • Извлечение от банкова сметка или кредитна карта на пътуващия задължително с подпис и печат от обслужващата банка на всяка    страница. В извлечението трябва да са отразени входящите и изходящи парични потоци за последните 3 месеца. Крайното салдо трябва да е положително и да не е по-малко от 800 евро. Разпечатката следва да бъде на английски език или преведена от агенция за преводи.
 • Служебна бележка от местоработата на пътуващите. Задължително на английски език с подпис и печат на фирмата. В служебната бележка трябва да е ясно упомената заеманата от пътуващия длъжност, от кога е на този пост, каква е месечната му заплата за последното полугодие и че за датите на престоя в ЮАР той ще бъде в редовен годишен отпуск (платен или неплатен).
 • При пътуване с деца, ако пътуват само с един родител или без родители трябва да се представи нотариално заверено пълномощно на английски с разрешение за напускане на страната, заедно с акта за раждане на детето, също, преведен на английски и заверен с апостил.

 

Условия и Забележки:

 • При записване се внася 2000 лева депозит, а пълно плащане се прави 45 дни преди заминаване;
 • Офертата важи при минимум 15 туристи;
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.98 лв;
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации;
 • Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни, преди заминаване;
 • Посочените хотели са примерни, възможно е да бъдат променени преди заминаване;
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” Застраховката се сключва най-късно до 5 календарни дни, считано от датата на внасяне на депозит. Размерът на застрахователната премия ориентировъчно е около 3% от застрахованата сума. Повече информация в офиса на фирмата.

 

COVID 19: Считано от 23 юни 2022 г. се премахват изискванията за представяне на васинационен сертификат, сертификат за преболедуване или негативен PCR-тест при влизане в Република Южна Африка, които бяха в сила за всички лица над 12-годишна възраст.

 

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

 

Срокове за анулации и неустойки:

 • при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
 • между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
 • между 45-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 70% от стойността на екскурзията;
 • при по-малко от 29 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

 

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети не по-късно от 20.01.2023 г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

 

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до ЮАР, Зимбабве и Ботсвана.

 

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

 

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 13062210000419 на ЗК „Лев Инс”АД.