Ски в Червиния / Cervinia

ЧЕРВИНИЯ (CERVINIA)
Червиния или още Бреул-Червиния (Breuil-Cervinia) е алпийски курорт в района на долината Аоста в северозападна Италия. Breuil-Cervinia (2050 м н.в.) е безспорната столица на ските. Всъщност зимният сезон продължава цели шест месеца (най-дългият сезон в долината Аоста), а през лятото е възможно да се карат ски на глетчера Плато Роза (3500 м н.в.). Съвременните и модерни ски лифтове допринясят за бързите ски връзки с Valtournenche и Цермат (Швейцария) , наричани още „ Cervino Ski Paradise“. Ски историята на курорта стартира преди 80 години с първата въжена линия Cervinia-Plan Maison (открита през 1936 г.). Районът е известен център за алпинизъм от 1865 г. с първото изкачване на Матерхорн.
В Червиния всичко е на пешеходно разстояние, включително лифтовете, което означава, че можете да оставите колата си в гаража , по време на целия си престой. Градът се състои от малки вили и модерни хотели, повечето от които с уелнес центрове, предлагащи на гостите релакс и незабравими моменти. Множество възможности и идеи за апре ски от пазаруване до топла напитка преди вечеря ,с вкусове на местната продукция, посещения на музеи на Alpine Guide и вечеря в местен уютен ресторант.
Курортът разполага с 59 писти с обща площ от около 150км, обслужвани от 19 лифта. Най – дългата писта е 22км. Трудно би било да се намери по-подходящо име за този ски район от Червино-раят на ските . В този ски курорт в подножието на Матерхорн снегът е гарантиран благодарение на голямата надморска височина и централното му местоположение в Алпите. Многото на брой ски писти са блаодарение на изградените-връзки между Червиния, Валтурненче (Valtournenche) и Цермат (Швейцария), предлагащи ски без граници и без ограничения. Ски пистите са подходящи за всички нива скиори и са едновременно живописни и разнообразни: от платото Роза (3500 метра надморска височина) до непроницаемите гори на Валтурненче (1600 метра).
Любителите на алпийските ски могат да избират собствен маршрут от многото километри писта Има и специални зони за деца, където малките могат да направят първите си стъпки в карането на ски.
Ски и сноуборд в Червиния

Пистите са стръмни и високи, открити и много слънчеви, благодарение на местоположението им. Високата надморска височина гарантира добра снежна покривка, тъй като повечето писти се намират много над 2000 м, което прави курорта с един от най-дългите ски сезони в Европа.

Общо писти: 150 км (360 км в свързана зона с Цермат)

Сини: 31%
Червени: 58%
Черни: 11%
Лифтове: 19 (53 в свързана зона с Цермат)

Бройл-Червиня, Италия
Бройл-Червиня, Италия