Ски в Насфелд-Хермагор / Nassfeld-Hermagor

 Каринтия – мечтаното удоволствие за всички любители на пистите

Безгранично ски удоволствие, глетчери, гостоприемство! Така можем да обобщим накратко какво очаква почиващите в Каринтия през зимата. Снежно-синкаво блестящите върхове са мечтаните кулиси за перфектното зимно удоволствие сред дълбок сняг, топли минерални извори и топ ски склонове. Удоволствието е на първо място независимо дали сте на пистите или в някоя гостилница. В Каринтия можете да почувствате снега както пожелаете, където пожелаете и когато пожелаете – спускания, уелнес, разходки със снегоходки и каране на сноуборд, каране на шейни с кучешки впряг, нощни спускания, спускане по ‘черни’ писти, спускане по глетчер и още, и още... Алпийско удоволствие, което не оставя нито едно ваше желание несбъднато! В Каринтия през зимата имате избор измежду най-красивите алпийски региони: между Хайлигенблут и Насфелд, между Бад Клаийнкирххайм и глетчера на Мьолтал. Не само фрирайдърите ще се почувстват свободни тук, а също и спускащите се с карвинг ски, сноубордистите, професионалистите, начинаещите, семействата с деца – всички ще открият тук склонове за спускания като за Световната купа, приятни, леки склонове, забавни писти с гьрбици или цели паркове за забавления – общо съществуват 1031 километра писти! Ски картата Top Ski Pass Каринтия и Източен Тирол включва всичките 34 ски района с 289 лифтови съоръжения и ви дава пълна свобода при планирането на деня и ски-маршрутите ви!

СКИ РЕГИОН НАСФЕЛД-ХЕРМАГОР

Когато говорим за Насфелд, един от TOP 10 ски курортите в Австрия, бихме могли да го определим като удивително щедър, с надеждно снежно покритие и почти несравним, когато става дума за планинската панорама; истината обаче е, че всеки, който идва в Насфелд ,може да очаква и да намери нещо специално за себе си. Но този ски курорт може да надмине всички очаквания и да предложи на своите гости мигове на изненада, които придават усмивка на лицата им. Специални 'Уау...' моменти за обикновените скиори и истинските спортисти чакат на всеки "ъгъл" в Насфелд. Независимо дали в снежен парк, на 'Змията', в някоя от фрийрайд зоните или на пистата за ски филми - просто потърсете информационните табла "Nice Surprise" и открийте напълно нова страна на зимния спорт!

Тук, в най-големия и най-модерен ски регион на Каринтия, имате свободата да изберете наистина от всички възможности за зимни спортове. Дори имате възможност да похапнете сладолед в кафето Панорама директно на пистата, върху ските! Най-бързия ски и сноуборд сервиз също директно на пистата, също и на най-добрите цени в Алпите. Само 10  минути и отново ще може да изпробвате напълно подновените ски върху 280те хектара отлично поддържани отсечки. 

Приятен кулинарен "слалом" между австрийските ски хижи и италианските "ristoranti" ви предоставя вкус на южно алпийския начин на живот. Но те не са единствените, които излъчват южното усещане. Това е особена заслуга на слънцето, защото именно Насфелд е курорта в Южните Алпи с най-много слънчеви дни! 

Интересни факти:

 На границата с Италия със 110 км разнообразни писти и 30 модерни лифтови съоръжения. Ако се прибавят и семейните ски курорти Weissbriach, Weissensee и Kotschach-Mauthen дължината на пистите нараства до 130 км;

 Най-дългата въжена линия в Алпите ‘Millenium Express’ със ски склона ‘Карния’ (7,6км), който веднъж седмично се превръща в най-дългата осветена писта в света;

В парка NTC Fun Sports Park могат да се изпробват 9 различни вида забавни спортни уреди – сноусайкъл, сноубайк, сноускутер и др. Не са необходими знания, а само мъничко кураж;

Кулинария, надминаваща границите на възможното – отбийте се със ските в ресторантите Ливио и Форцело, намиращи се от италианската страна. Следобедна закуска или изискана вечеря? Всичко е тук – от самобитната ски хижа до най-високо разположения в Австрия локал с 2 звезди от Мишелин!

Насфелд - спортният ски район в един поглед:

 TOP 10 ски курорт" в Австрия

 Зашеметяваща планинска панорама в Южните Алпи

 110 км писти, 30 модерни планински железопътни линии и лифтове

 Снежна надеждност и най-много часове слънчево греене в цялата Алпи

 25 ски писти и писти ресторанти, най-голямата слънчева тераса в Алпите

 Австрийска уютна атмосфера и южен начин на живот

 Фрийрайд и забавни райони, снежен фън парк, 'Змията', 'ски филм' писта

 Безплатен Wi-Fi в ски курорта

 3 места за практикуване на деца

Спускане на снеговалежи, ски бягане, ски туризъм, спускане със снегоходки, нощни ски....... и? Пригответе се да бъдете изненадани!

Хермагор, Австрия
Насфелд, Австрия
Хермагор, Австрия
Трьополах, Австрия
Хермагор, Австрия
Насфелд, Австрия