Вилдер Кайзер - Бриксентал / Ski Welt

СКИ ВЕЛТ (ВИЛДЕР КАЙЗЕР - БРИКСЕНТАЛ) / SKI WELT (WILDER KAISER – BRIXENTAL)
Австрия

Ски зоната СКИ ВЕЛТ ВИЛДЕР КАЙЗЕР - БРИКСЕНТАЛ (SkiWelt Wilder Kаiser – Brixental) се намира в областта Тирол, на около 80 км от Залцбург и разполага с 279 км писти, с повече от 90 лифта и с над 70 места, където да спрете за почивка. Намира се между Куфсщайн и Кицбюел, в планината Вилдеркайзер. Вилдеркайзер се намира в северната част на Австрийските Алпи, така че Ски Велт е първата линия от планинската верига, която ‚лови‘ снега. Въпреки че има ниска н.в. (1825 м е най-високата точка, 620 м най-ниската), никой в Ски Велт не се оплаква от липса на сняг през сезона.
Това е най-големият ски курорт в Австрия и обединява четири малки селища - Елмау, Сьол, Гоинг и Шефау – образувайки най-големият ски район със свързани лифтове и най-сигурната гаранция за сняг в Алпите. В курорта се намира и най-голямата зона за нощно каране на ски в Тирол. Зоната е достъпна за туристи от 18:30 до 21:30 от сряда до събота. Всеки понеделник от началото на декември се организира ски вечер, започваща в 20:30.
В този район има много добре обработени писти, където посетителите му прекарват голяма част от времето си. Пистите са пълни с предизвикателства. За фрий стайлърите, тов означава сняг като пудра, за която си заслужава да се борите. В Ски Велт има 9 курорта, от които Вестендорф е най-популярният за фрийстайлърите. Вестендорф има терен с парк с богата колекция от улеи и скали, за екстремните скиори. Ски Велт не е дестинация за големи групи, любители на партитата. Тук има предимно апре ски, с техно поп, денс атмосфера, която да ви подготви за нощно каране.
Голяма част от настаняването в зоната се състои от традиционни пансиони и семейни хотели, с ресторанти към тях. Тук ще намерите типичната тиролска атмосфера. Ски Велт се разраства, през последните няколко години, в тази зона има т-барове, заменени от 6 – седалкови лифтове с отопляеми седалки.Сноубордистите могат да се възползват от наличието на два сноу фън парка.
Създадени са възможности и за практикуването на други зимни спортове. Пистите за ски бягане са с обща дължина 83 км. В района туристите могат да се отдадат и на зимни преходи. Хижите и планинските ресторантчета посрещащи туристи в региона са повече от 70. Ресторантите предлагат традиционни, рибни, италиански и интернационални ястия. Можете да намерите традиционни тиролски ресторантчета, които пресъздават местните традиции.
Повече от 9,3 милиона евро са инвестирани за предстоящия зимен сезон в австрийския топ-курорт SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental (\"ШчиВелт Вилдер Кайзер - Бриксентал\"). В подготовка за зимата в тиролския планински курорт са модернизирани редица лифт съоръжения, увеличена и подобрена е техниката за правене и обработка на снега, както и са създадени нови атракции за още по-забавни и приятни изживявания по време на зимните празници. Милионите са инвестирани разумно, за да се направи още по-добър \"най-добрия ски курорт в света\" (тази титла вече е била присъждана четири пъти на SkiWelt).
Много нови възможности ще повишат желанието за почивка в най-големия комбиниран ски курорт в Австрия: 4,5-километровата писта Astberg за шейни-тобогани в ски-зоната Елмау/Гоинг на SkiWelt вече е подсигурена със собствена система за изкуствен сняг и нощно осветление, така че зимните удоволствия да могат да продължат дълго след апре-ските.
Фън-парк за всички фрийстайл скиори и бордисти ще привлича хлапетата в Хохзьол . Поне три нови фън-парка с обща площ от над 5 хектара ще предложат общо 40 кикера и рейла с всички степени на трудност - от такива за начинаещи до професионално ниво. Начинаещите ще имат своя фън-парк на Salvenmoospiste, а освен това на Rinnerabfahrt ще има фън-парк за начинаещи и шредери от средно ниво.

СКИ ВЕЛТ ВАЙЛДЕР КАЙЗЕР – БРИКСЕНТАЛ ЗОНАТА ВКЛЮЧВА:

Бриксен им Тейл; Вестендорф; Хопфгартен; Келшау; Итер; Зьол; Шефау; Елмау

Факти:
Надморска височина на пистите: от 620 до 1870 м
Обща дължина на пистите: 279 км
Писти за начинаещи: 43%
Писти за средно напреднали: 48%
Писти за експерти: 9%
Максимална денивелация: 1250 м
Най-дълга писта: 8 км
Лифтове: 91
Капацитет 142 000 души/час,
210 км писти с покритие от изкуствен сняг
70 хижи и планински ресторанти
5 ски училища в Бриксен и Вестендорф

Разгледайте и предложенията ни за настаняване в Ски Велт: Ски във Вилдер Кайзер-Бриксентал / Ski Welt