Ски в Санкт Антон / St. Anton

СКИ В САНКТ АНТОН / SKI ST. ANTON

Санкт Антон (St. Anton) е един от най-разнообразните и предпочитани ски райони на света, където снега е гарантиран почти на 100% (средно 7 метра на снеговалеж, всяка зима)! В района има 94 съвременни лифтове и въжени линии, които предлагат най-високият възможен стандарт за безопасност и комфорт, 340km обработени ски писти и 200 km писти с необработен сняг - пудра. Сезонът започва през декември и продължава до края на април с най-добрите условия за Вашата зимна почивка. Санкт Антон (St. Anton) в Арлберг винаги е бил известен със своята красота, много сняг, 540 km на, отлично поддържани писти за всички нива скиори, предизвикателни стръмни склонове и дълбоки снежни ски писти, забавни сноуборд паркове, площи за карвинг, постоянни състезателни писти и многобройни уютни места за après-ski, хранене и срещи.
Санкт Антон (St. Anton) е част от ски региона Арлберг (Arlberg) - район, който включва 94 кабинкови лифтове и ски влекове, 340 km на поддържани писти и 200 километра на писти с необработен сняг (пудра), всички от които са обхванати от една лифт карта.
На западния край на Санкт Антон (St. Anton) е лифта " Galzigbahn ", заменен от Funitel лифт. Новият лифт включва първото по рода си т.нар. \" виенско колело \", което дава възможност на пътниците да се качат на гондолите на нивото на земята, а след това завърта гондолите до основните високоскоростни кабели. Лифта Funitel осигурява достъп до пистите на склоновете на Galzig, а също така достига и до върховете Schindler и Valluga. На източния край на града, лифта Nassereinbahn издига скиорите до района Nasserein като го свързва и с връх Kapall.
По обработените ски писти на Санкт Антон (St. Anton) могат да карат скиори от всички нива: 43% са за начинаещи (сини), 41% за средно напреднали скиори (червени) и 16% са за по-напреднали (черни). Има и 200км писти с дълбок сняг- пудра в района.
Предпочитани маршрути за напредналите скиори в Санкт Антон (St. Anton) са Schindlerkar и Mattun, както и задната страна на Valluga ( 2811 м) до Zürs, което е само за експерти и то, ако са придружени от водач . Има и голям брой маршрути извън пистите в района, които експертите могат да изследват отново обаче с помощта на гид .
Други ски зони са Св. Кристоф, Stuben, Лех, Цюрс, Варт - Schröcken и Klösterle / Sonnenkopf .

Статистика:
Надморска височина: село - 1304 метра, връх - 2811 м;
Денивелация: 1507 метра;
Най-дълга писта: 10,2 км, Valluga до Санкт Антон (St. Anton);
Лифтове: 94 ( Ski * Arlberg ) ; 11 гондоли, 51 седалкови лифта, 32 Т- барове лифтове;
Товароподемност : . 151 010 на час;
Ски сезон : началото на декември до края на април.
Трасета за ски бягане в Санкт Антон (St. Anton) : 41 km общо: Stanzertal двайсет и два километра, Verwall 10 км, Sankt Christoph 2,5 км, Ganderau 3 км, Райт 2 km, Pofel 15 km;
Ресторанти до пистите: 18;
Après - ски : ски музей , 15 кафенета, 8 ледени барове, три дискотеки, 7 бара;

Тук може да разгледате и предложенията ни за настаняване: Ски в Санкт Антон / St.Anton