Заалбах - Хинтерглем - Леоганг / Ski Cirkus

СКИ ЗААЛБАХ-ХИНТЕРГЛЕМ-ЛЕОГАНГ
SKI SAALBACH-HINTERGLEMM-LEOGANG

Заалбах – Хинтерглем ( Saalbach-Hinterglemm ) е община в района на Цел ам Зее ( Zell am See ), провинция Залцбург, позната най-вече с отличните си условия за ски и зимни спортове като цяло. Ски регионът Заалбах – Хинтерглем ( Saalbach-Hinterglemm ) се състои от три ски зони – Заалбах ( Saalbach ), Хинтерглем ( Hinterglemm ) и Леоганг ( Leogang ).Трите заедно образуват SKI CIRCUS – SAALBACH, HINTERGLEMM, LEOGANG - един от най-добрите австрийски курорти с много сняг и ски писти в отлично състояние през целия зимен сезон. Ски пистите в Заалбах – Хинтерглем са с дължина 200 км и разположени и от двете страни на долината, отлично свързани от лифтова система, в рамките на която можете да карате ски без да се качвате или да слизате от тях, като тези разположени на северната страна (с южно изложение) са предпочитани от скиорите заради по-мекото и слънчево време. Ски пистите от южната страна компенсират с по-добро снежно покритие, особено в края на сезона, а освен това там встрани от обработените трасета има изобилие от дълбок, пухкав сняг (пудра). Тук има няколко сини писти, червени писти с широчина три ленти , от които най-дългата е 7 км. За напредналите скиори има писта с дължина 3 км спускане от Цвьолфкогел и близо 95 км писти извън терена. За сноуборднистите също има безброй опции с два теренни парка, бордър крос, полутръба, както и 10 км трасе за крос кънтри ски.Скиорите в курорта Заалбах – Хинтерглем ( Saalbach-Hinterglemm ) получават и технологична помощ - най-новите оръдия за изкуствен сняг, над 40 уютни хижи, 55 удобни кабинкови линии и ски-лифтове (6 и 8 местни седалкови лифтове с отопляеми места и падащи при лошо време покривала), както и много специални атракции (фънпарк за любителите на сноуборда, състезателна писта за гигантски слалом, осветена писта) ще направят почивката Ви незабравимо преживяване. Тези, които търсят динамика и вълнуващ нощен живот, ще намерят неограничени възможности – Apres-ski барове, нощни барове и клубове или заведения с жива музика – там винаги се случва нещо. В Хинтерглем има изграден сноуборд парк, но опитните сноубордисти предпочитат сноупарка до Леоганг. В Заалбах – Хинтерглем ( Saalbach-Hinterglemm ) непрекъснато се инвестира широкомащабно с цел поддържане на премиум имиджа на този ски курорт. Само от 2000 година до днес, тук са инвестирани над 257 милиона евро за модернизация, поддръжка и подобряване на условията, които предлага ски зоната.

ЗААЛБАХ (SAALBACH)
Заалбах (Saalbach) е популярен ски курорт в Австрия, разположен на височина 1 000 м, в района на Залцбург, само на 4 км от Хинтерглем. За начинаещите Заалбах (Saalbach) може да предложи много богат избор от ски училища и помощни писти в сърцето на ски курорта. Няма нужда да карате по цялата мрежа от писти, за да слезете до Заалбах (Saalbach), можете да слезнете до долината и да вземете ски бус.Освен със ските, Заалбах е доста популярен и заради оживения си нощен живот. Тук има много ресторанти сред които да избирате, в освободения от трафик курорт, с много добри цени при това. Баровете са забавни и шумни, и започват работа веднага след като затворят ски лифтовете.

ХИНТЕРГЛЕМ (HINTERGLEMM)
Ски курортът Хинтерглем (Hinterglemm) е разположен на височина 1 050 м в района на Залцбургерланд. Хинтерглем (Hinterglemm) е само на 4 км разстояние от Заалбах. Лифтовата система Ски Съркъс (SKI CIRCUS – SAALBACH, HINTERGLEMM, LEOGANG) позволява на скиорите да карат ски наоколо в долината без да се връщат в селото. Хинтерглем е популярен ски курорт в цяла Европа.
Хинтерглем е фантастичен курорт за средно напреднали скиори, тук има много дълги сини и червени писти, които се вият надолу към долината. Някои от тях са много предизвикателни, със северна експозиция. Начинаещите в Хинтерглем разполагат с просторни помощни писти и добри ски училища.Хинтерглем е предимно свободен от трафик на коли, това го прави перфектно място за разходки дори вечерно време, когато е оживен от апре ски барове. Тук също има много добри ресторанти и кафенета, които сервират международна кухня. Много оживени барове и нощни клубове, до които можете да стигнете с нощния бус.За децата в Заалбах – Хинтерглем ( Saalbach-Hinterglemm ) полагат изключителни грижи. В много от хотелите в курорта се полагат грижи за деца над 12 месеца, предлагат се и възможности за детски градини за възраст от 3-4 год. В района на Заалбах – Хинтерглем ( Saalbach-Hinterglemm ) е изграден и Mini Clown World – детски свят с пързалки и люлки и ски уроци за най-малките (от 4 год. нагоре).В района има 68 ресторанта, кафета, таверни , включително 40 са в планината, където се сервира австрийска и международна кухня. Апре ски (après ski) – в този район има 35 бара, включително таверни, бирхалета, винени щубета, барове в хотелите. Хинтерглем е по-тих от Заалбах, който е доста по-космополитен. Освен ресторантите и баровете, Хинтерглем предлага 3 банки, супермаркети, поща, кафенета.

ЛЕОГАНГ (LEOGANG)
Леоганг (Leogang) и съседните селища в долината Глемтал, обединени в Ски Съркъс (SKI CIRCUS – SAALBACH, HINTERGLEMM, LEOGANG) , създават както вече знаете голям ски район с писти над 200 км. От Леоганг (Leogang) тръгват лифтовете Азиц, които ще ви отведат до сърцето на Ски Съркъс. Тук буквално няма време за изчакване при лифтовете. Това е комплекс от 55 лифта, които се модернизират непрекъснато. Именно този район инвестира много средства в модернизации миналата година.Зоната Леоганг – Зааафелден е централно разположена в региона на Залцбург и на по-малко от час от Залцбург. Самият Леоганг е с надморска височина 800 м. Намира се в близост до Заафелден, заобиколен от планински пейзаж. В самия Заафелден имате страхотни възможност и за шопинг. Освен това доста други занимания могат да грабнат вниманието ви – като разходки с теглени от коне шейни, както и експедиции със снегоходки.Леоганг не е толкова шик, както Заалбах и Хинтерглем. Ваканцията тук е по-спокойна и не може да се сравни с другите два по-големи курорта. Но, тук също има какво да се прави. Центърът на Леоганг е малък и е изграден около красива църква. Атрактивността на това място се дължи на неговото спокойствие и интересната история.
Апре Ски възможностите не могат да се сравняват с тези в Заалбах и Хинтерглем, но все пак има забавления. Официално тук има 1 нощен клуб. Има също така ресторанти и кафенета, чиито брой не е за подценяване.


ЗААФЕЛДЕН
Заафелден е място с богата култура и възможност за страхотна ваканция. Когато чуете името Заафелден, може би ще се сетите за световноизвестния джаз фестивал. Заафелден е разположен централно в долината Заалахтал, заобиколен от планините Щайнернес Меер от север, масива Хохкьоних на изток, Леогангер Щайнберге на запад. Най-близката ски зона е Ски Съркъс, от който е и част Заафелден.В този град с население 16 000 души, традиционната алпийска култура се интерпретира по свеж, космополитен начин. Джаз фестивалът, който се провежда в културния център Нексус е най-добрият пример.Освен възможностите за спортове като разходки в планината, байкинг, плуване, ски и снооуборд, Заафелден може да предложи повече на своите посетители - голям избор от културни атракции. Включва няколко замъка, музеи и църкви, както и ермитажа в Палфен. Сред замъците, коите вече споменахме за Шлос Дорфхайм, Шлос Фармах, Шлос Лихтенберг и Ритцен. Църквата в Заафелден се базира на сграда в римски стил, датираща от Средновековието, която в един момент се е превърнала в готическа.Магазините и супермаркетите ще ви подканят да пробвате качеството на шопинга в Заафелден. Самият Заафелден е най-големият град в района на Пинзгау, обл. Залцбург, малко по-голям от съседния Цел Ам Зее.


Разгледайте и предложенията ни за настаняване:Ски в Заалбах-Хинтерглем-Леоганг / Ski Cirkus