Мерибел / Meribel

СКИ В МЕРИБЕЛ - „СЪРЦЕТО НА ТРИТЕ ДОЛИНИ“

Всяка част от Мерибел е история, а всяка сграда и събитие през последните 80 години са допринесли за красивия курорт днес. През 1992 г. Мерибел бе домакин на Олимпийските игри, които донесоха ново ниво на модернизация, което днес все още се използва в пълна степен. Това включва олимпийския спортен център, в който днес все още се помещава ледена пързалка, голям плувен басейн и различни други съоръжения от боулинг до СПА
Ски курортът Мерибел дължи своето съществуване на британеца Питър Линдзи. В края на 30-те години на миналия век нарастващата политическа близост между Германия и Австрия довели до това, британските скиори да изоставят австрийските зимни курорти, така че г-н Линдзи решил да намери подходящо място във Франция, за да създаде нов ски курорт, именно Мерибел (Meribel).
С помощта на легендарния френски скиор Емил Але той намерил идеалното място - неразвита долина с подходяща надморска височина и перфектна ориентация. Запленен от района, през 1938 г. основава компания и започва да купува земя от местните фермери. За разлика от съседните курорти от Трите долини, построени с публични средства, Мерибел е създаден с частен капитал и от британски и френски пионери.
Смята се, че името „Méribel“ произлиза от латинското „Mirare Bellum“, което означава „Точката, откъдето гледката е красива“
Заобиколен от впечатляващи борови гори, Мерибел от една страна е модерен център за скиорите, а от друга е традиционен курорт, построен в стила на австрийските дървени хижи. Курортът предлага отлични възможности за почивка - луксозни хотели, хижи и ваканционни селища с качествено обслужване. С над 600 километра писти, разкривайки гледка към величествения връх Валон, Мерибел е подходящ за всеки - от начинаещи до опитни скиори и сноубордисти. Курортът се състои от пет области

Les Allues Méribel /Алиес Мерибел/
1200 м, с традиционната си планинска архитектура. Идеален, ако търсите тишина и спокойствие, автентичен планински курорт, култура, ски и дълги разходки. С кабинковия лифт Olympus можете бързо да стигнете до La Chaudanne и най-голямата ски зона в света.

Méribel village
1400м с много хижи,параклис и магазини. Можете да стигнете до ски курорта Méribel и долините Les Trois с голф лифт. Предлага се и безплатен трансфер до Méribel Centre вечер.

Méribel Centre
1,600м, е сърцето на курорта: има туристически офис, кино, плувен басейн, уелнес център, магазини, барове, ресторанти, нощни клубове и др. Тук ще намерите началните и крайните точки на повечето писти, както и ски лифтовете, обслужващи долината Мерибел и Les Trois Vallées. Районът "La Chaudanne" и Олимпийският парк също се намират в Méribel Centre.

Altiport Méribel
1700 м е тих курорт, заобиколен от природата, със спираща дъха панорамна гледка. Сгушен сред борове със своята дървена и каменна архитектура, Altiport Méribel е рай на тишината, където може да се насладите на дълги разходки.

Méribel Mottaret
1850 м в сърцето на долините Les Trois, Méribel Mottaret е мястото, на което можете да се възползвате максимално от най-голямата ски зона в света и известния си снежен парк. Модерно настаняване, с директен достъп до пистите.

Курортът Мерибел, разположен в сърцето на Трите долини, се различава от шумния Куршевел със своя дискретен чар, автентична атомосфера и спокойствие..

А ето и няколко причини, които да Ви помогнат да изберете Мерибел за следващата Ви ски почивка:

1. Мерибел се намира в сърцето на най-голямата ски зоната в света, наречена Трите Долини, което означава, че по време на почивката Ви, лесно можете да разгледате всички останали курорти, които съставляват тази просторна ски зона.

2. Мерибел е особено привлекателен и подходящ за скиори на средно ниво, които се чувстват удобно на сини писти. Курортът разполага с фантастични писти от върха на ски зоната по целия път и обратно към града.

3. По-голямата част от курорта е с хижи и съвсем малко големи хотели. Това дава възможност за непрекъснат поглед върху целия Méribel village от почти всички писти и гледки.

4. През последните няколко години курортът инвестира сериозно в инфраструктурата. Това гарантира, че през целия сезон има голяма снежна покривка и по-малко опашки пред лифтовете.

5. Местоположението на долината осигурява ски каране следвайки слънцето през целия ден или пък като алтернатива стойте в сянка.

6. Мерибел разполага с добра гама от семейни ресторанти на пистата и в града. Повечето са разумни цени и предлагат разнообразие от традиционни ястия в менютата си.

7. През 2013 г. Мерибел се присъедини към клуба на ски курортите с лейбъла Famille Plus. Награден от общността, курортът осигурява адекватни услуги за семействата и децата. След като получи този статут, Мерибел полага всички усилия, за да гарантира, че празниците ще бъдат приятни както за възрастните, така и за техните деца.

8. Не карате ски, спокойно! За Вас има пешеходни пътеки, уелнес, плувен басейн, ледена пързалка ... Професионалистите на курортите правят всичко възможно, за да ви предложат разнообразни и забавни занимания.

9. Въпреки че е вярно, че Куршевел и Вал Торенс имат добър нощен живот, нито един от тях не може да се конкурира с близостта до големите барове, които се намират в центъра на Мерибел, като бар Jack's и Barometer ,известни с музиката си на живо и комедийно шоу. А когато те затворят по на-долу по пътя O 'Sullivans е на разположение, за да посрещне веселяците в малките малки часове на нощта.

10. Отидете на риболов- Lac Tueda се намира само на час път пеша от курорта, в природния резерват. Вземете въдица и риболовен паспорт, за да си починете малко. Насладете се на мързелив следобед.


Разгледайте и предложенията ни за ски в Мерибел, Франция: Ски в Мерибел / Meribel