ОСТРОВ ЛЕФКАДА

ОСТРОВ ЛЕФКАДА

Всеки трябва да посети остров Лефкада поне веднъж в живота си, за да изпита отблизо красотата му.

Левкада или Лефкада е гръцки остров в Йонийско море. До острова може да се стигне с автомобил и ферибот. Лефкада е с планински терен и вечнозелена богата растителност, което го отличава от останалите гръцки острови. Името му означава "бяло" и произлиза от стръмните и бели скали на нос Лефката. Това, което го отличава са пейзажът (планините и морето), климатът (слънце от април до октомври), както и добрите ветрови условия за моряците и уиндсърфистите. Остров Лефкада е атрактивна дестинация за почивка за планински колоездачи, туристи и любители на водните спортове.

Гръцките острови са прекрасни, но остров Лефкада определено прави впечатление. Там ще откриете едни от най-красивите плажове в Средиземно море. Заедно с многото забележителности и кристално чистата вода, пясъчните плажове привличат хиляди туристи всяка година. Всеки трябва да посети Лефкада поне веднъж в живота си, за да изпита отблизо красотата му.

Ето и малка част от популярните плажове на остров Лефкада:

Плаж Гиалос (на около 1,5 км от Атани)
Великолепен, малко посещаван плаж Има едно единствено заведение, което предлага и ограничен брой чадъри и шезлонги. Плажът е дълъг около 3 км, а предвижването до там отнема повечко време, тъй като пътят е тесен с остри завои.

Плаж Егремни (на около 3,5 км от Атани)
Южно от Атана се намира плажът Егремни. Вероятно най-красивият в Европа. Лекият му тюркоазен цвят напомня на Карибите .Пътят до него, който беше изкачване на над 300 стъпала е унищожен от земетресение. Затова в момента плажът Егремни е достъпен само с лодка. Но внимавайте, защото за разлика от плаж Порто Кацики, в Егремни няма санитарни помещения или ресторанти.

Порто Кацики (на около 8,5 км от Атани)
Порто Кацики на остров Лефкада е плажът, който трябва да присъства във всеки един фотоалбум. Има много барове и таверни. Всяка година Порто Кацики попада в калсацията топ 10 на най-красивите плажове в света!

Плаж Каламици (на около 12 км от Атани)
Тихо и спокойно място, подходящо за семейства с деца, с фин пясък и кристално чисти води. Намира се в красив залив и е напълно защитен от ветрове, а заливът има директен достъп до морето. Често можете да видите плажа на местни сувенири, защото Порто Кацики наистина е една от големите забележителности Лефкада

Плаж Василики
За любителите на водните спортове! Постоянният вятър прави плажа приятен дори в разгара на лятото. Има много оферти за любителите на водните спортове, като наемане на сърф или малки ветроходни лодки. Подходящо място за обедна почивка с красивите си таверни на пристанището.

Разглейдате предложеннията ни за почивка на остров Лефкада: Почивки на остров Лефкада