Остров Крит - Огледало на Гърция в по-малък мащаб

ОСТРОВ КРИТ - ОГЛЕДАЛО НА ГЪРЦИЯ, В ПО-МАЛЪК МАЩАБ


Остров Крит е най-големият гръцки остров с площ от 8336 км², и петият по големина в Средиземно море. Крит е - кристално чисто море, величествени планини, древни градове и невероятни музеи, впечатляващи пещери и проломи, известни от праисторически времена, прекрасни плажове и съвременни хотели.

Климатът на Крит е умерен. Валежите са рядкост по време на летните месеци. През есента температурата често е по-висока, отколкото през пролетта. Идеалните месеци за туризъм в Крит са през април, май и юни, както и септември и октомври.

Остров Крит е разделен на 4 по-малки области, наречени номи. От запад на изток те са Ханя, Ретимно, Ираклион и Ласити.

Ханя
западна част на острова, се характеризира с впечатляващите планини Лефка Ори (Бели планини), великолепни пясъчни плажове и известни национални паркове, които заемат по-голямата част на региона.

Ретимно
разположено между (Лефка Ори) Бели планини и Псилорити (Иди) Тя е синоним на красиви скалисти пейзажи, прекрасни плажове, приятни мелодии, легендарни пещери, инсторически манастири, традиционни селища и разкошни курорти.

Ираклион
най-големият и населен регион на острова, заобиколен с две планини - Ида (Псилоретис) на запад и Диктис (планина Ласити) на изток. В Ираклион се намират едни от най-важни археологични разкопки на острова, прекрасни плажове и очарователни райони с живописни гледки.

Ласити
в източната част на Крит е разположена област Ласити, място за ексклузивна почивка. Тук ще намерите от известни делукс туристически курорти до малки красиви планински селища, пясъчни плажове, неизвестни археологични паметници и византийски църкви.

Местните жители на остров Крит твърдят, че Крит е модел в малък мащаб на Гърция. Това означава, че един остров обединява всичко, което може да бъде видяно в Гърция. И наистина е така! Планини и плажове, важни археологически обекти и проломи, всичко това е част от острова. А ето ви и кратък списък с всички прекрасни неща за правене и разглеждане в Крит през лятото:

1. Отпуснете се на някой от красивите, многобройни плажове:
По-голямата част от поемащите към остров Крит, мислят първо за морето и плажовете. Разбира се, че имате основателни причини за това! Ще затаите дъх от Балос в региона Ханя на запад до палмовата гора Вай, на плажа в региона Ласити! Можете буквално да намерите прекрасен плаж по целия остров, без значение от вашите предпочитания. Ако се опитате да направите списък за себе си, с най красивите критски плажове, то той би бил безкраен. Дерзайте , забравете за ежедневните грижи и се насладете на кристалното море и жаркото слънце

2.Обиколете легендарните критски планини:
Твърди се, че те са събиратено, че са духът на острова.Митичните планини също са разположени по целия остров, от изток на запад. Планината Иди или Псилорит, Лефка Ори (Бели планини) и планината Дикти, както и други по-малко известни планини на Крит, са свързани с дългата и впечатляваща история на острова. От митове и легенди в праисторическите времена до традиции и борби за свобода на местните жители на Крит преди няколко века, всяка планина на острова има невероятна история, която да разкаже. Както любителите на природата така и тези на историята, мечтаят да се завърнат поне още веднъщ на острова.. Едните заради археологически обекти, като пещерата на Зевс или пещерата Идеон Андрон, в планината Ида а останалите заради дивите животни в планините, флората и фауната .

3.Преоткрийте впечатляващите археологически обекти:
микенските дворци на Нос и Фестос са само две от многото важни археологически обекти на Крит. Островът е бил дом на първата цивилизация, в Европа преди 5000 години.. Археолозите и историците все още са впечатлени от постижения на минйоската цивилизация. Богатство от находки от класическите и римски времена показват впечатляващата история на остров Крит.

4.Научете повече за традициите и начина на живот: на местните.
Музеите на народното творчество, млечните мандри и прозиводството на мед, поддържат традицията жива. Прекрасни артефакти, древни професии, които все още се практикуват и още по-невероятни истории са част от вълшебното изживяване на остров Крит .

5. Кухнята:
всеки, който е опитал местната кухня, би се съгласил, че заслужава да бъде спомената в отделна категория. Специалният климат на Крит, в комбинация с безбройните природни продукти, които могат да се намерят само на острова, създава идеалното място за подем на гастрономията! Зехтинът, медът, сирената и хлябът - са само част от основните елементи на критската кухня. Разбира се, не бива да пропускате виното и узото.

6. Може би най-добрият зехтин в света.
В източната част на острова, в село Крица, се прозивежда голяма част от него.. Има много опции за дегустация и разбира се и в съответните магазини. Предимно студено пресовано, това висококачествено масло е без добавки и е много здравословен

7.Достатъчно слънце
Крит е най-южният гръцки остров и слънцегреенето е средно 300 дни в годината. Това се отнася особено за региона около Ханя. В сравнение с източното крайбрежие, хотелите отварят по-рано и работят до ноември Ако искате да разгледате вътрешността, препоръчваме ви да посетите острова през пролетта или есента. Тогава морето е покрито със цъфнали цветни диви цветя.

Разгледайте и предложенията ни за почивка на остров Крит: Почивки на остров Крит