Ски Китцщайнхорн-Капрун-Цел Ам Зее


СКИ В Kitzsteinhorn / Kaprun / Zell am See

Най-високата ски зона в Залцбург
Общо 62,5км ски писти


Китцщайнхорн е легендарен: не е просто ледник, той е ледникът!
Да караш ски на ледник е специално изживяване ! До началото на лятото Китцщайнхорн позволява да се отдадете на любовта си към зимните спортове във всичките им аспекти. Kitzsteinhorn се характеризира с абсолютна сигурност в снега, широки писти, модерни лифтове, привлекателни ресторанти и огромно разнообразие, което със сигурност ще се хареса на всички любители на зимните приключения.


3K K-връзката: Капрун - Майскогел - Китцщайнхорн
От сезон 2019/20 3K K-връзката всъщност е новата гондола  в Залцбург, която осигурява директна връзка между семейния планински и ледников ски курорт. Гостите могат да се насладят на невероятно пътуване през Maiskogel до глетчера Kitzsteinhorn, наслаждавайки се на великолепната природа по пътя. 3K K-връзката гарантира безкомпромисен комфорт, страхотен високоалпийски пейзаж, заедно с удобството на ski in и ski out  от и до ски зоната на ледника.

Gipfelwelt 3000
Последната станция Kitzsteinhorn, 3029м надморска височина е връхната точка  високоалпийските възможности. Там се намира Gipfelwelt 3000, популярна целогодишна атракция за разглеждане на забележителности, която е дом на Cinema 3000, както и на “Top of Salzburg” и “National Park Gallery”

Снежни паркове

Kitzsteinhorn и Maiskogel разполагат със снежни паркове, които са перфектно поддържани всеки ден и са подходящи, както за начинаещи, така и на професионалисти. В продължение на почти 8 месеца тези снежни паркове от световна класа, гарантират допълнителен адреналин, за всички фенове на зимните спортове.

И не на последно място - върховно кулинарно удоволствие
На Кицщайнхорн и Майскогел ще намерите множество ресторанти, барове , които  глезят гостите си с богатство от кулинарни предложения. Независимо дали е типично австрийско, модерно и иновативно, или пък друго – тук, между 768 и 3000 м, има нещо, което със сигурност ще задоволи всеки вкус през целия ден, от закуска до апре ски.

Акценти


3K K-връзка: невероятно панорамно пътуване от Капрун 768 м до “Top of Salzburg” на 3029 м надморска височина
Ski-in Ski-out: От центъра на Капрун директно до ски зоната на ледника
Опознавателна обиколка на Kitzsteinhorn: Обиколка за изследователи на природата, водена от рейнджър от националния парк, през 4 климатични зони, от 768 метра до “Top of Salzburg” на 3029 m
Kitzsteinhorn K-ONNECTION CUP: С 5 вълнуващи Skiline.cc дисциплини

Maiskogel - семейният ски курорт в Капрун
20км ски писти


Maiskogel е идеалният ски курорт за семейства и всички любители на зимните спортове, които ценят нежния терен, местната близост и уюта на традиционните малки хотели. Професионалните ски училища, ски под наем и голямо ски депо на станцията в долината, осигуряват максимален комфорт. Максималното забавление обаче е гарантирано на популярното алпийско увеселителен парк „Maisi Flitzer“ или в Maisi Park

Цел ам Зее – Капрун

разположен до езеро, заобиколен от планини, покрити със зелени ливади, близо до глетчера Китцщайнхорн. Това невероятно разнообразие прави Zell am See-Kaprun вълшебен регион за всички любители на зимните спортове.

В списъка на най-добрите ски курорти в Zell am See-Kaprun, ски курортът Schmittenhöhe – Zell am See е на първо място с 4,4 от 5 точки (еднаква оценка с Kitzsteinhorn/Maiskogel – Kaprun). Най-големите ски курорти предлагат до 77 километра писти (Schmittenhöhe – Zell am See). Най-високите ски курорти за ски в Zell am See-Kaprun се простират до надморска височина от 3029 метра (Kitzsteinhorn/Maiskogel – Kaprun).


Ски зона Schmitten / Zell am See
 77 км ски писти
30 км сини
28 км червени
19 км черни

Шмитен в Цел ам Зее е най-красивата планина в Австрия, която  предлага великолепна 360° градусова панорама на над 3000-метра, както и много забавления на и извън пистите.   Специално за семейства и деца:
Детска писта за слалом в комбинация от няколко фантастични елемента
Драконов парк Шмидолин и драконов тунел със зона за упражнения
Забавлението и действието са гарантирани с:
Шмитен Funslope XXL
Skimovie състезателна писта
Шмитен Сноупарк
Точки за снимки & Skiline в цялата ски зона
черна писта TRASS, до 70%

 

Настаняване в Капрун, Цел ам Зее