Почивки на Кавала, Александруполи

КАВАЛА
Кавала е вторият по големина град в Северна Гърция. Намира се на залива Кавала, срещу остров Тасос, в подножието на планината Символон. Разположен на брега на Егейско море, край защитен от морските бури залив, градът е главно пристанище на Източна Македония и има изглед към остров Тасос непосредствено до Керамоти Всички плажове край Кавала имат син флаг, което е доказателство за чистотата на водите им. Кавала предлага разнообразие от плажове. Най-популярните са Перияли, Палио, Рапсани, Каламаци и Амолофои. Активният сезон за плаж започва през юни и приключва през септември.
Ако не Ви се излиза от града, ви препоръчваме плажа Рапсани. Ако пък ви се ходи на къмпинг, на 4км от Кавала ви очаква плажа Батис с къмпинг и барове. Ако предпочитате водните спортове и гръцката кухня , то непременно трябва да посетите плажа Каламаци. Ако сте любители на морския и културния туризъм, на разходки из малки улички, Кавала е походящото място за Вас.Там можете да изкарате един чудесен ден, комбинирайки го с една приятна почивка на крайбрежната и пристанищна ивица.Ако ви доскучае, което е малко вероятно, може да отскочите за 1 ден и да разгледате остров Тасос.
АЛЕКСАНДРУПОЛИ
Дедеагач или Александруполи е град в Беломорска Тракия, североизточната част на Република Гърция. Градът е разположен на северния бряг на Бяло море, на няколко километра западно от устието на река Марица (Еврос) в подножието на ниската планина Овчарица (Цопан).
Градът на Фара - Визитната картичка на Александруполис - поставен на висока кота, втори по големина в Европа. Около него са пръснати множество кафенета..В близост до Александуполи се намира родното село на Капитан Петко Войвода, но от къщата му днес няма и помен. В един частен двор е поставен каменен бюст в памет на великия войвода.

Керамоти, Гърция
Кавала, Гърция
Кавала, Гърция
Кавала, Гърция
Александропулис, Гърция
Александропулис, Гърция
Александропулис, Гърция
Кавала, Гърция