Дестинации

ГЪРЦИЯ - ЛЮБОПИТНО

10-те НАЙ-КРАСИВИ ОСТРОВИ В ГЪРЦИЯ
Първа част


  

Гърция или 10-те най-красиви острова на Елада

 

 

 

Първа част


Корфу, Крит или Санторини? Кой вашият фаворит?

Гръцките острови са сред най-красивите в Европа, особено за любителите на слънчевите бани, плуването или гмуркането . Кристално чистите води са истинско удоволствие за плажуващите и за морските изследователи, които се връщат отново, и отново на тези плажове. В зависимост от това, как си представяте почивката на един гръцки остров, дали сте почитател на излежаването на плажа или на по-активния туризъм, Гърция има какво да предложи на всеки от вас със своите прекрасни острови.

1. Остров Крит- „момче за всичко“

Крит може би е най-известния остров сред туристите. Като най-големият остров в Гърция, той предлага и голямо разноообразие от различни видове почивка . Почивка на остров Крит, не включва само наслада на великолепните плажове, и ако случайно ви е омръзнало да се препичате на жаркото слънце , то Крит ви предлага да посетите различни градове, подобни на Ираклион и на град Ретимно, който се счита за най-добре запазеното венецианско селище на острова, както и дворецът в Кносос , който е едно от най – големите археологически чудеса в цяла Гърция .Ако искате да откриете естествените красоти на острова, може да предприемете поход в дефилето на Самария.Но имайте предвид , че този маршрут е наистина само добре подготвени туристи. А за тези от Вас, които искат просто да се отпуснат и да се наслаждават на острова и на красивите му плажове в северната част на Крит, то препочваме плажа Балос - лагуна с тюркоазен цвят на морето, фин бял пясък и много плитка вода и плажа на Елафониси, най –снимания плаж в Гърция , който се смята за един от топ плажовете там.

 

  

2.Остров Родос - „домът на слънцето“

Родос е задължителен за всички онези, които не могат без слънце.Древните автори твърдели, че са преброили 3 000 часа слънчево греене годишно.Ние не можем да докажем това или да го отречем, но е факт, че можете да изживеете една прекрасна слънчева почивка на плажа на Родос. Град Родос, е средновековен град, включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Романтичната Долина на пеперудите е друга интересна атракция на този красив остров. Името и идва от това, че на мястото има голяма колония от тигрови пеперуди в разцвета на лятото. През юни и септември долината прилича на многоцветна приказка. Определено трябва да посетите и двореца на Великия магистър в града. А ако жадувате да се отпуснете на плажа , сред красиви хотели и разнообразие от водни спортове и развлечение, то трябва да изберете Фалираки. Разполага с дълга плажна ивица около 4 км. Водата е прозрачна и топла, особено в средата на лятото. Наблизо се намира и водният парк Фалираки, един от най-забележителните по рода си в Европа.

 

 

3.Остров Наксос - Божественият

Остров Наксос, все още е неразгадана красота и най-големия и зелен остров от Цикладите. Наксос има разнообразен релеф – предимно планински в източните части и хълмисто-равнинен в западните части. Тук ще откриете най-високия връх на Цикладските острови – връх Зас (означава Зевс) като се смята, че той наблюдава всеки турист , който посещава острова. Плажовете са изключително привлекателни, със светъл пясък или пък каменисти и почти никога не са пренаселени. Един от най-красивите плажове не само в Наксос, но и в цяла  Европа, ще откриете на западното крайбрежие на острова при малкото, но много живописно селце Агиос Прокопиос

 

 

 

4.Тайнственият Закинтос

Познавате ли Закинтос, зеленият остров в южната част на Йонийско море? В сравниение с останалите известни гръцки острови, Закинтос не е така често споменаван , но затова пък красотата му е неоспорвана. Докато плажът на корабокрушенците, Навагио , може да ви се стори малко пренаселен през лятото , плаж Каламаки се намира само на 6 км южно от град Закинтос, и ще ви впечатли с тишина и спокойствие. Открийте острова с лодка или пеша, направете екскурзия до остров Marathonissi или просто седнете в един от плажните барове и се насладете на прекрасната почивка в Гърция.

 

 

 

5. „Недокоснатата“ Кефалония

 

Кефалония – най-големият йонийски остров, известен с тишината и красотата на природата си , което го прави и толкова привлекателна дестинация за туристите. Желаещите да се насладят на една от най-популярните забележителности на острова, трябва посетят езеро Мелисани, наричано от местните „пещерата на нимфите“ – кристална вода, смесица между морска и езерна, с величествените сталактити и сталагмити, които я заобикалят. Ако търсите тюркоазени морски води и гладки бели камъчета с широка плажна ивица, то непременно трябва да посетите плажа Миртос. Гледката отгоре, която се разкрива от пътя към плажа, спира дъха и е един от най-популярните туристически кадри от Гърция – няма турист, който да е посетил това място, и да не я е заснел.

 

 

 

 

Източник: https://www.ab-in-den-urlaub.de

 

https://www.smarttravel.bg/pochivki_Krit-smarttravel-bg.htmlИ още полезни връзки:
Още оферти от Smart Travel